Regionerne gør status på digitaliseringen på sundhedsområdet – hvor står vi anno 2014 og hvordan kan vi egentlige sige det?

PrintPrint
Oplægsholder
Navn: 
Claus Isachsen
Stilling: 
følger
Firma/organisation: 
følger
Øvrige deltagere i projektet/initiativet
Navn: 
Claus Isachsen
Stilling: 
projektleder
Firma/organisation: 
Region Hovedstaden
Hovedbudskaber
Disse tre budskaber kan deltagerne forvente at få med hjem efter at have hørt indlægget.
1: 
Er regionernes it-systemer ude på hospitalerne og sygehusene gode nok til at understøtte den bedste behandling? - og hvordan måler man det?
2: 
Hvilke indikatorer er interessante at se på? - og går kvalitet og patienttilfredshed hånd i hånd?
3: 
Hvordan ligger Danmark i forhold til andre sygehus og hospitaler?

Baggrund og motivation

Regionerne har målt i hvilket omfang IT-systemer på sygehuse og hospitaler er gode nok til at understøtte den bedste behandling for at få et samlet overbliksbillede af dansk sundheds-it anno 2014. Resultatet skal bruges til at fastlægge fremtidens digitale muligheder til gavn for personale og patienter. 

 

Beskrivelse

I sommeren 2014 gennemførte regionerne den første landsdækkende it-måling af danske hospitaler og sygehuses digitale løsninger. Der blev målt på, den funktionalitet der stilles til rådighed, kvaliteten af de enkelte it-systemer og den praktiske anvendelse af løsningerne. Det er første gang, HIMSS gennemførte en samlet måling af alle hospitaler og sygehuse i et helt land. Målingen blev foretaget i samarbejde med det internationale analyseinstitut HIMSS. HIMSS-målingen, der allerede er gennemført på 1.600 europæiske hospitaler, giver en klar indikation af, hvor dansk sundheds-it placerer sig på en europæisk skala. Målingen gennemføres som en del af den regionale strategi for sundheds-it.

 

Læs mere om it-målingen under RSI-pejlemærket, P3: Regionernes fælles pejlemærker for digitalisering af sundhedsvæsenet (pdf). Læs mere om HIMSS: http://www.himss.eu/

 

Indlægget

Indlægget fokuserer på resultater af HIMSS undersøgelsen og hvordan vi kan bruge sådan en undersøgelse i Danmark. Indlægget fokuserer også på muligheder og begrænsninger ved at bruge målinger og opstille indikatorer for Sundheds IT.